11:04 / 07.07.2020.

Autor: V.K./Hina

Dodik čestitao Plenkoviću, poziva na poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Milorad Dodik čestitao je predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na pobjedi njegove stranke na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj pozvavši ga istodobno da pokuša poboljšati položaj Srba u Hrvatskoj.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na pobjedi njegove stranke na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj pozvavši ga istodobno da pokuša poboljšati položaj Srba u Hrvatskoj.

Iz Dodikova ureda priopćeno je kako on vjeruje da će Hrvatska sada dobiti stabilnu vladu koju će voditi Andrej Plenković.

Dodao je kako očekuje da će HDZ u predstojećem mandatnom razdoblju u Hrvatskom saboru raditi za dobrobit svih naroda u Hrvatskoj, kao i na poboljšanju položaja Srba, a Plenkovića je pozvao da svoju pobjedničku stranku angažira na promjenama zakona nužnih za održivi povratak Srba, te da omogući svima koji žele da se vrate u svoje prijeratne domove.

- Vjerujem da će suradnja Hrvatske i BiH biti nastavljena uz međusobno uvažavanje, kao i da ćemo unaprijediti naše odnose i intenzivirati dijalog o svim otvorenim pitanjima koja su od obostranog interesa, napisao je Dodik.

On je za sada jedini dužnosik iz BiH koji je, uz predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića, čestitao Plenkoviću na pobjedi na izborima za novi saziv Hrvatskog sabora.

Mediji u BiH s velikom su pozornošću pratili hrvatske parlamentarne izbore i opširno komentirali njihove rezultate, no reakcija političara u susjednoj zemlji gotovo da i nije bilo.

Pobjedu Plenoviću nisu čestitali ni dužnosnici bosanskohercegovačkih stranaka koje su istodobno članice Europske pučke stranke (EPP), u kojoj sudjeluje i HDZ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!