12:12 / 12.10.2018.

Autor: HRT

Dodik neće poduprijeti moguću tužbu BiH zbog Pelješkog mosta

-

-

Foto: - / -

Za njega je prioritet most na Savi kod Gradiške, kojim bi se osiguralo povezivanje autoceste od Banje Luke prema granici s RH i s autocestom Zagreb – Lipovac, smatra Dodik.
U intervjuu za sarajevsku komercijalnu televiziju TV1 novoizabrani član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je kako neće poduprijeti moguću tužbu Bosne i Hercegovine međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu zbog izgradnje Pelješkog mosta.

Podsjetimo, tomu su sklona druga dva novoizabrana člana Predsjedništva BiH: Šefik Džaferović i Željko Komšić. Dodik to smatra neproduktivnim.

Kazao je, među ostalim, to da je za njega prioritet most na Savi kod Gradiške. Gradnjom tog mosta osiguralo bi se povezivanje autoceste od Banje Luke prema granici s Hrvatskom i s autocestom Zagreb – Lipovac. Time bi se, smatra Dodik, otklonilo "usko grlo" na među graničnom prijelazu koje predstavlja postojeći most.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!