22:45 / 27.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Dogovoren sastanak Putina i Trumpa

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Moskva i Washington postigli su dogovor o skorom održavanju sastanka na vrhu između ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Trumpa.
Moskva i Washington postigli su dogovor o skorom održavanju sastanka na vrhu između ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Trumpa, kazao je vanjskopolitički savjetnik Kremlja Jurij Ušakov.

Ušakov je rekao da će se summit održati u trećoj zemlji koja bude odgovarala objema stranama i da je za njegovu pripremu potrebno još nekoliko tjedana.

Taj sastanak je od goleme važnosti za Rusiju i Ameriku, ali i za cijelu međunarodnu situaciju. Mislim da će to biti najvažniji međunarodni događaj ljeta, rekao je Ušakov, te dodao da će Moskva i Washington vrijeme i mjesto održavanja sastanka objaviti u četvrtak.

Međutim, Trump je rekao da bi se taj sastanak mogao održati nakon summita NATO-a u Bruxellesu koji se održava 11. i 12. srpnja i to možda u Helsinkiju.

Dodao je da će s Putinom razgovarati o ratu u Siriji i situaciji u Ukrajini.

Trump, koji se zauzima za bolje odnose s Rusijom, zadnji se put sastao s Putinom u studenom u Vijetnamu na rubu summita Azije i Pacifika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!