08:08 / 27.03.2020.

Autor: M.M./Hina

Donald Trump i Xi Jinping telefonski razgovarali o pandemiji

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: - / REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je razgovarao sa svojim kolegom, predsjednikom Kine Xi Jinpingom te da su "detaljno" raspravljali o pandemiji koronavirusa.
Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je razgovarao sa svojim kolegom, predsjednikom Kine Xi Jinpingom te da su "detaljno" raspravljali o pandemiji koronavirusa, od koje je do sada u svijetu preminulo više od 24 000 ljudi.

-
Kina zabranila ulazak strancima
- SAD: broj umrlih premašio 1000, u New Yorku prvi znaci usporavanja epidemije  

- Kina je prošla kroz mnogo toga i razvila snažno razumijevanje virusa, objavio je Trump na Twitteru, dodajući "blisko surađujemo".Kineska državna televizija također je izvijestila da su dva državnika razgovarala telefonom, ali nisu odmah otkrili detalje o čemu su razgovarali. Naknadno su objavili da je Xi Jinping u razgovoru Trumpu uz stalo rekao da je Kina otvorena i transparentna oko pandemije koronavirusa, da je voljna surađivati sa svima oko toga, uključujući i sa SAD-om, koje želi i podržati u kontroli tog virusa.

Kineski predsjednik je kazao, kako prenose kineski državni mediji, i da su odnosi Kine i SAD-a jako važni te da je "suradnja jedini dobar izbor".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!