Donald Trump Jr. i Ivanka Trump pozvani na ispitivanje u New Yorku

20:20 / 03.01.2022.

Autor: T.D./HRT/Hina

Donald Trump Jr. i Ivanka Trump

Donald Trump Jr. i Ivanka Trump

Foto: Carlos Barria / REUTERS

Državna tužiteljica New Yorka pozvala je na ispitivanje dvoje djece bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, Donalda Trumpa Jr. i Ivanku Trump, u sklopu građanske istrage zbog prijevare u vezi s Trumpovim poslovanjem, objavio je u ponedjeljak New York Times.


Pozivi za sud koje je izdao ured državne tužiteljice Letitije James predani su im 1. prosinca, zajedno sa sudskim pozivom samom Trumpu, navodi list pozivajući se na osobu upoznatu s tim slučajem. 

Bivši republikanski predsjednik tužio je James, inače demokratkinju, ne bi li blokirao njezinu istragu protiv njegove tvrtke optužujući je za "politički progon" i "lov na vještice".

Jamesin ured želi ispitati Trumpove u sklopu istrage kojom se nastoji utvrditi je li Trumpova tvrtka, Trump Organization, manipulirala procijenjenim vrijednostima svojih nekretnina.

Njezina istraga povezana je s kaznenom istragom Ureda okružnog tužitelja Manhattana o poslovnim praksama Trumpove tvrtke, uključujući optužbu da je preuveličala vrijednost nekih svojih nekretnina kako bi dobila zajmove i porezne olakšice. James se toj istrazi priključila u svibnju. Dvije istrage su odvojene.

Ured državne tužiteljice James ispitao je Trumpova sina Erica u listopadu 2020., navodi Times. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!