Donald Trump podnio kandidaturu za predsjedničke izbore 2024.

16.11.2022.

07:07

Autor: Hina/HRT

Donald Trump

Donald Trump

Foto: Brian Snyder / Reuters

Donald Trump, 45. američki predsjednik, koji je tu dužnost obnašao od 2017. do 2021., službeno je podnio kandidaturu za iduće predsjedničke izbore 2024. godine.

Za 76-godišnjeg Trumpa bit će to treći predsjednički izbori u političkoj karijeri. U premijernima je odnio pobjedu te postao predsjednikom, dok je 2020. izgubio od Joe Bidena, sadašnjeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Inače, unutar svoje stranke Trump je posljednjih dana imao preporuke da odustane od kandidature jer su određeni kandidati koje je podržavao ostvarili loše rezultate na nedavnim izborima za Senat.

Trumpovi suradnici podnijeli su dokumentaciju za predsjedničku kandidaturu 2024., dok je Trump primio brojne pristaše i poštovatelje u svom luksuznom imanju u Mar-a-Lagu na Floridi.

Povratak Amerike počinje upravo sada, rekao je nositelj republikanske liste svojim donatorima i pristašama te najavio da će kampanju pokrenuti gotovo dvije godine prije izbora koji bi se trebali održati 5. studenog 2024. 

Još nije poznato tko će biti lider demokrata na predsjedničkim izborima. Sadašnji prvi čovjek SAD-a Joe Biden prema prijašnjim izjavama namjerava se kandidirati za još jedan mandat, no konačnu odluku objavit će iduće godine.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!