Donald Trump ugrožen koronavirusom

09.03.2020.

23:45

Autor: P.F./Hina

default error photo
Dvojica republikanaca kontaktirali su s američkim predsjednikom nakon izloženosti koronavirusu. Trump se, priopćila je Bijela kuća osjeća dobro i nije testiran na koronavirus.
Petorica zastupnika američkog Kongresa su u samoizolaciji, među njima najmanje dvojica republikanaca koji su kontaktirali s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom nakon izloženosti koronavirusu.

- Predsjednik nije obavio test na Covid-19, jer nije imao dulji bliski kontakt s bilo kojim potvrđenim pacijentom oboljelim od Covid-19, niti je imao bilo kakve simptome. Predsjednik Trump u izvrsnu je zdravlju, a njegovi liječnici pomno ga prate", rekla je glasnogovornica Stephanie Grisham.

Zastupnik Matt Gaetz putovao je u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One kojim se Donald Trump vraćao u Washington. Gaetz je objavio da je 11 dana ranije bio u kontaktu s osobom koja je pozitivna na koronavirus.

- Iako zastupnik nema simptoma, ostao je kod kuće i čekamo rezultate njegovog testa, napisala je njegova ekipa na Twitteru. On će ostati u samoizolaciji preporučenih 14 dana.

Jedan drugi republikanski zastupnik Doug Collins, koji se u petak sastao s Donaldom Trumpom, rekao je u ponedjeljak da će ostati u dobrovoljnoj karanteni iako nema simptoma, jer je krajem veljače bio izložen koronavirusu.

Collins je bio iza američkog predsjednika u petak tijekom službenog posjeta Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti. On se rukovao s Trumpom tijekom tog puta, navode neki mediji.

Dvojica zastupnika su bila izloženi virusu tijekom velike konferencije konzervativaca CPAC, organizirane od 26. do 29. veljače blizu Washingtona.
Trump i njegov potpredsjednik Mike Pence sudjelovali su na toj konferenciji.

Tijekom tog godišnjeg skupa konzervativaca senator Teksasa i bivši kandidat za predsjedničke izbore 2016. godine Ted Cruz, kao i zastupnik Paul Gosar rukovali su se s jednim nositeljem virusa. Oni su u nedjelju navečer rekli da ostaju u samoizolaciji, iako nemaju simptome.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!