Dr. Fauci se uskoro povlači s dužnosti Bidenova medicinskog savjetnika

22.08.2022.

18:02

Autor: Hina/HRT

Anthony Fauci

Anthony Fauci

Foto: Shawn Thew / Pool via REUTERS

Dr. Anthony Fauci u ponedjeljak je objavio da se u prosincu povlači s položaja ravnatelja Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti (NIAID) i da više neće obavljati dužnost glavnoga medicinskog savjetnika američkog predsjednika Joea Bidena.

Fauci (81) će odstupiti i s mjesta šefa NIAID-ova Laboratorija za imunoregulaciju.

- Premda odlazim sa sadašnjih pozicija, ne idem u mirovinu. Nakon više od 50 godina državne službe, planiram nastaviti sljedeću fazu svoje karijere dok još imam toliko energije i strasti za svoje profesionalno područje, rekao je Fauci.

Stručnjak za zarazne bolesti i vodeći američki epidemiolog bio je na dužnosti ravnatelja NIAID-a od 1984., a 2020. je postao glavni američki 'korona-liječnik' koji je prenosio stajališta američke vlade o suzbijanju pandemije COVID-a-19.

Prošli mjesec Fauci je Reutersu rekao da se planira povući s dosadašnjih funkcija do kraja prvoga mandata aktualnog predsjednika Joea Bidena, no čini se da će se to dogoditi puno prije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!