Dragan Čović ponovno izabran za predsjednika HDZ-a BiH

06.05.2023.

18:01

Autor: HRT/IMS/A.V.

Dragan Čović ponovno izabran za predsjednika HDZ-a BIH

Dragan Čović ponovno izabran za predsjednika HDZ-a BIH

Foto: Denis Kapetanovic / Pixsell

Na 14. izbornom saboru HDZ-a Bosne i Hercegovine okupilo se u Mostaru 570 izaslanika te mnogobrojni gosti iz BiH i Hrvatske. Dragan Čović, koji će stranku voditi i iduće četiri godine, poručio je da europski put BiH nema alternative te da će HDZ BiH i dalje biti stranka predvodnica euroatlantskih procesa u suradnji s novim koalicijskim partnerima iz Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH.


- Želimo brzo, pragmatično djelovati, praviti reforme kako bi u narednih par mjeseci stvorili ambijent da možemo drugačije kontaktirati i komunicirati s Europskom unijom. To znači da se uključimo u sve aktivnosti Europske unije u koje su se danas uključili svi oni partneri koji su već članice EU-a ili su u nekom koraku približavanja, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

- Mi u hrvatskoj Vladi i u HDZ-u RH nastavit ćemo biti glavni zagovaratelj i podupiratelj takve Bosne i Hercegovine. Države u kojoj će Hrvati kao jedan od tri konstitutivna naroda, kao i svi njeni građani, imati ista prava, poručio je zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!