Drastično pao broj zaraženih u BiH - danas 122 nova slučaja

06.09.2020.

14:27

Autor: Hina

Foto: REUTERS/Yves Herman

Foto: REUTERS/Yves Herman

Foto: - / REUTERS

U odnosu na petak kada je bilo 296 osoba pozitivnih na testiranju na virus SARS-CoV-2, u nedjelju je taj broj bio 2,4 puta manji.
Broj zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini drastično je pao u odnosu na prethodne dane s nova 122 slučaja, a četiri su osobe preminule.

U odnosu na petak kada je bilo 296 osoba pozitivnih na testiranju na virus SARS-CoV-2, u nedjelju je taj broj bio 2,4 puta manji. Međutim, i broj testiranih osoba preko vikenda u BiH je manji za 1,3 puta u odnosu na radni tjedan.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, 84 osobe pozitivne su na bolest COVID-19, a u Republici Srpskoj 38 je takvih slučajeva.

U federalnome entitetu u protekla 24 sata preminule su tri osobe, a u Republici Srpskoj jedna od zdravstvenih komplikacija izazvanih koronavirusom.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se planira cijepiti protiv koronavirusa ako to cjepivo bude dostupno početkom sljedeće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!