18:52 / 22.03.2020.

Autor: Hina/HRT

Druga žrtva koronavirusa u Srbiji, na snazi stroži policijski sat

-

-

Foto: - / -

Preminula je pacijentica stara 92 godine, koja je zbog zaraze koronavirusom bila na respiratoru.
Srbija je zabilježila i drugu smrt zbog koronavirusa, a od nedjelje u 17 sati stupio je na snagu policijski sat, tri sata dulji od prethodnog, što vlasti objašnjavaju potrebom da se građane dodatno disciplinira jer nisu ozbiljno shvatili dosadašnje mjere.

- Zaraza koronavirusom - najnovije informacije


Preminula je pacijentica stara 92 godine, koja je zbog zaraze koronavirusom bila na respiratoru. Na respiratoru je još 14 od ukupno 187 zaraženih pacijenata, priopćeno je konferenciji za novinare. Najviše zaraženih i hospitaliziranih je u Beogradu, slijede Niš i Novi Sad, te Kragujevac, a iz skoro svih administrativnih središta stižu izvješća o novim registriranim slučajevima zaraze.

- Pobjeda je svaki dan kada ne izgubimo nijedan život, poručio je epidemiolog Predrag Kon na redovnoj tiskovnoj konferenciji u vladi Srbije povodom pandemije koronavirusa.

Zbog novog policijskog sata od 17 do pet ujutro vlada Srbije je najavila da će 24-satne epidemiološke podatke od ponedjeljka priopćavati jednom dnevno, u 15 sati. Prvi pacijent zaražen koronavirusom u Srbiji preminuo je u petak, a danas ih je na vještačkim plućima još najmanje 14, obzirom da se klinička slika pacijenata mijenja iz sata u sat.

Do nedjelje popodne u Srbiji je na koronavirus testirano najmanje 700 osoba.
U Beograd je u subotu navečer posebnim letom, na poziv službenog Beograda Pekingu, stigla skupina kineskih stručnjaka  i pošiljka neophodne medicinske opreme. Kineski stručnjaci su, kako tvrde u kriznim stožerima Srbije, zadovoljni mjerama koje je dosad poduzela vlada Srbije, a svoja iskustva i savjete za suzbijanje zaraze Covidom-19 srbijanskim će kolegama prenositi u iduća dva tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!