Država Mississippi devastirana tornadima, najmanje 25 mrtvih

26.03.2023.

09:02

Autor: Hina/HRT/R.S.

Šteta nakon tornada

Šteta nakon tornada

Foto: Cheney Orr / Reuters

Mississippi, država na jugu Sjedinjenih Država, počela je procjenjivati razmjere razaranja, nakon prolaska tornada dan ranije koji su usmrtili najmanje 25 ljudi.


- To je tragedija, rekao je guverner Tate Reeves na Twitteru, govoreći o "razornoj šteti" nakon što su tornada prošla kroz Mississippi, 150 kilometara od zapada prema istoku.

- Razmjeri gubitaka i štete danas su očiti u svim pogođenim područjima, rekao je nakon posjeta Silver Cityju, jednom od najteže pogođenih gradova.

Broj poginulih iznosi 25, a deseci ljudi su ozlijeđeni, prema Službi za hitne situacije države Mississippi (MSEMA).

Ekipe za potragu i spašavanje rade na pronalaženju žrtava.

Američki predsjednik Joe Biden u priopćenju je rekao da se radi o strašnim slikama i istaknuo da će država učiniti "sve što može da pomogne koliko god bude potrebno".

Tornada, meteorološka pojava koju je teško predvidjeti, česta su pojava u Sjedinjenim Državama, posebice u središtu i na jugu zemlje.


Galerija
Šteta nakon tornada , Foto: Cheney Orr/Reuters
Šteta nakon tornada, Foto: Cheney Orr/ReutersŠteta nakon tornada, Foto: Cheney Orr/ReutersŠteta nakon tornada , Foto: Cheney Orr/Reuters

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!