14:53 / 27.12.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Državljanin BiH nezakonito prešao granicu, zatečen u državnom lovištu kod Dvora

Državljanin BiH nezakonito prešao granicu

Državljanin BiH nezakonito prešao granicu

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Sisačko-moslavačka policija zatekla je 60-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je nezakonito prešao hrvatsku državnu granicu na području Dvora, u državnom lovištu s lovačkom puškom i streljivom, priopćeno je u ponedjeljak. 

Državljanin BiH zatečen je u subotu, 25. prosinca, u jutarnjim satima kod mjesta Gornji Dobretin, u šumi s lovačkim karabinom i streljivom.

Uhićen je i doveden u nadležnu policijsku postaju gdje je utvrđeno da je tijekom organiziranog skupnog lova na području Bosne i Hercegovine, nezakonito prešao hrvatsku državnu granicu i ušao na teritorij Republike Hrvatske unutar otvorenog državnog lovišta, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja protiv 60-godišnjeg državljana BiH je podnijet optužni prijedlog nakon čega je doveden nadležnom Općinskom sudu, koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet dana, uvjetno na šest mjeseci te mu je oduzeto vatreno oružje i streljivo, dok će zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o lovstvu biti podnijeta obavijest nadležnom državnom inspektoratu.

Provedenim upravnim postupkom zbog počinjenih prekršaja sukladno Zakoniku o schengenskim granicama i Zakonu o strancima, izdano mu je rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, i mjera zabrane ulaska i boravka na teritoriju Europskog gospodarskog pojasa u trajanju od godine dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!