Državljanin Srbije uhićen s pola tone kokaina na izlazu iz Crne Gore

09.03.2023.

16:27

Autor: I.Z./HRT/Hina

Državljanin Srbije uhićen s pola tone kokaina

Državljanin Srbije uhićen s pola tone kokaina

Foto: - / Shutterstock

Državljanin Srbije uhićen je na graničnom prijelazu Gostun, na granici s Crnom Gorom, s pola tone kokaina otkrivenog u kamionu cisterni koji je vozio, javili su danas beogradski i podgorički mediji pozivajući se na crnogorsku agenciju za nacionalnu sigurnost Crne Gore.

Srbijanski državljanin Miroslav Đurić iz Loznice, koji ima registrirano poduzeće u Danilovgradu, prevozio je u kamionu-cisterni oko 500 kilograma kokaina koji je otkriven kada je izašao iz Crne Gore.

Crnogorska agencija u suradnji s kolegama u Srbiji provjerava tvrtku "Royal šped", na koju je registriran kamion u kojem je pronađen milijunski vrijedan tovar kokaina, javile su podgoričke "Vijesti".

Trenutno su u tijeku operativne provjere i cisterna je odvezena na precizno mjerenje tereta, navode "Vijesti".

Kamion je, prema tvrdnjama neimenovanog sugovornika podgoričkog lista, u Crnu Goru ušao 4. ožujka kada je isporučio plin za tvrtku "Petrol".

U registru Gospodarskog suda poduzeće "Royal šped" osnovano je 2. lipnja 2021. za cestovni prijevoz tereta, s ukupnim kapitalom od jednog eura, a vlasnik i osnivač je srpski državljanin Miroslav Đurić s prebivalištem u Danilovgradu.

Prošle godine tvrtka je imala mali promet, sudeći prema financijskom iskazu predanom Upravi prihoda i carina, navode "Vijesti".

Srbijanski MUP se još nije očitovao o ovom slučaju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!