08:45 / 16.04.2018.

Autor: S. M./Hina

Đukanović proglasio pobjedu u prvom krugu

-

-

Foto: - / -

Ovo je pobjeda europske budućnosti Crne Gore, rekao je Đukanović. Obećao je da će tijekom mandata raditi na približavanju zemlje Europskoj uniji.
Kandidat i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović proglasio je pobjedu u prvom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.

Ovo je pobjeda europske budućnosti Crne Gore, rekao je Đukanović. Obećao je da će tijekom mandata raditi na približavanju zemlje Europskoj uniji.

Njegov glavni protukandidat Mladen Bojanić, kandidat dijela oporbe, rekao je da neće čestitati Đukanoviću koji je prisvojio državu i sve njezine institucije i ne bi trebao slaviti već se sramiti. Crna Gora je izabrala što je izabrala, kratko je prokomentirao.

Prema preliminarnim rezultatima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), na temelju 90% prebrojenih glasova, Đukanović ih je osvojio 53,9%. Bojanić je osvojio 33,4%, kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović 8,1%, a ostali kandidati ispod tri posto glasova. Prema podacima CDT-a, na izborima je glasovalo 64% birača.
Đukanović izabran za predsjednika Crne Gore u prvom krugu

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!