13:13 / 27.04.2022.

Autor: Hina/HRT

Đukanović traži hitnu istragu nakon prijetnji bombama u školama

Milo Đukanović

Milo Đukanović

Foto: Savo Prelevic / PIXSELL

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović pozvao je u srijedu sigurnosne strukture da hitno reagiraju i otkriju tko stoji iza prijetnji bombama u crnogorskim školama.

Crnogorske obrazovne institucije evakuirane su u srijedu nakon što su putem e-maila primile prijetnje da su u školama postavljene bombe.


Đukanović je poručio da sigurnost djece, kao najranjivije kategorije društva, i svih građana, mora biti apsolutni prioritet države i svakog pojedinca.


- Ne smijemo dopustiti da najvažniji proces jednog društva kakvo je obrazovanje, već suočen s problemima u funkcioniranju i udarom pandemije, trpi zbog onih koji namjeravaju izazivati izvanredne situacije i destabilizirati državu uoči izbora nove vlade, na pragu turističke sezone, napisao je Đukanović na Twitteru.


On je pozvao na hitno postupanje u rasvjetljavanju ovih nemilih situacija i pronalaska nalogodavaca, organizatora i izvršitelja ovih nedjela.


U Crnoj Gori u četvrtak počinje sjednica parlamenta na kojoj bi trebala biti izabrana nova manjinska vlada koju će predvoditi premijer Dritan Abazović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!