22:31 / 09.09.2020.

Autor: B.A./Hina

Dužnosnica Srbije: Zasad ništa nismo prihvatili

Foto: REUTERS/Leah Millis

Foto: REUTERS/Leah Millis

Foto: - / REUTERS

Zasad ništa nismo prihvatili i ništa nije potpisano, rekla je Suzana Vasiljević, vezano za preseljenje veleposlanstva u Jeruzalem.
Srbijanska dužnosnica u srijedu je bacila sumnju na moguće preseljenje srbijanskog veleposlanstva u Jeruzalem rekavši da ta odluka "nije konačna", nekoliko dana pošto je američki predsjednik Donald Trump objavio informaciju o tom preseljenju.

- Vučić i Hoti potpisali gospodarski sporazum, evo što je dogovoreno


Izrael je bio neočekivani dobitnik sastanka na vrhu održanog u petak u Bijeloj kući između Srbije i Kosova, bivše srbijanske pokrajine koje neovisnost, proglašenu 2008., Beograd nikad nije priznao.

Donald Trump je na tom sastanku objavio da će Kosovo i Izrael uspostaviti diplomatske odnose i da će Srbija preseliti svoje veleposlanstvo iz Tel Aviva u Jeruzalem.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odmah je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Srbija prva europska zemlja koja je pristala premjestiti svoje predstavništvo u Sveti grad i tako poći za primjerom Sjedinjenih Država.

Američki predsjednik je tu odluku prikazao kao gotovu stvar, ali je u srijedu glavna savjetnica predsjednika Aleksandra Vučića za medije rekla da to nije "konačna odluka".

- Zasad ništa nismo prihvatili i ništa nije potpisano, rekla je Suzana Vasiljević za mjesna glasila. - Pratit ćemo razvoj situacije i ponašanje Izraela u vezi s Kosovom.

Srbijanski ministar vanjskih poslova zasad nije odgovorio na upite agencije France Pressea.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!