Kod Tomislavgrada ugrožene kuće, vatrena linija od 30 km

08.08.2021.

18:21

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Požar, ilustracija

Požar, ilustracija

Foto: Zvonimir Barisin / PIXSELL

Požar u nedjelju navečer ponovno prijeti obiteljskim kućama kod Tomislavgrada unatoč tome što su popodne intervenirala dva kanadera iz Hrvatske, izvijestili su iz vatrogasne postrojbe.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrada Mate Zdravko Jurčević rekao je da je vjetar ponovno potpirio požar koji je dugačak čak 30 kilometara.

Stanje je kritično na lokaciji između Drmića staja prema Zidinama gdje vatra prijeti obiteljskim kućama, rekao je zapovjednik Jurčević. Po njegovim riječima sve požarišne linije su pukle.

Kanaderi koji su tijekom dana gasili tijekom dva, tri sata uspjeli su vatru pritajiti, no vjetar ih je ponovno aktivirao, dodao je. On nije siguran da će gasitelji na zemlji uspjeti izboriti se s vatrenom stihijom.

Po riječima zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad cilj je očuvati kuće, ali nije uvjeren da će biti u stanju ugasiti požar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!