Dva obavještajca među poginulima u oluji na jezeru u Italiji

29.05.2023.

19:27

Autor: Hina/HRT/A.V.

Dva obavještajca među poginulima u oluji na jezeru u Italiji

Dva obavještajca među poginulima u oluji na jezeru u Italiji

Foto: VIGILI DEL FUOCO / Reuters

Četiri osobe, uključujući i dva Talijana koja su radila za obavještajnu službu, poginule su u nedjelju nakon što se turistički brod prevrnuo u oluji koja je pogodila jezero Maggiore u sjevernoj Italiji, rekli su lokalni dužnosnici.

Neimenovani Izraelac i ruska supruga kapetana broda također su poginuli u nesreći, objavili su lokalni mediji.

16-metarski brod prevozio je 25 ljudi kad ga je u nedjelju navečer zatekla nagla, žestoka oluja, potopivši brod blizu grada Lisanza, na južnom dijelu jezera.

Većina putnika i posade uspjela je otplivati na obalu ili su ih na sigurno izvukli drugi brodovi.

Poginuli su Claudio Alonzi (62) i Tiziana Barnobi (53). Viši dužnosnik vlade koji nadzire talijanske tajne službe, Alfredo Mantovano, izrazio je sućut obiteljima žrtava.

Talijanski mediji su izvijestili da su Alonzi i Barnobi otišli na jezero Maggiore proslaviti rođendan prijatelja.

Potapanje broda posljednja je u nizu katastrofa koje se vežu uz ekstremno vrijeme. Petnaest osoba poginulo je ovaj mjesec u poplavama u sjevernoj talijanskoj regiji Emilia Romagna.

Prije šest mjeseci, 12 osoba poginulo je na otoku Ischiji u klizištu koje su potaknule obilne kiše, dok je 11 osoba izgubilo život prošlog rujna u poplavama u središnjoj regiji Marche.

Prošlog srpnja, snježna lavina u talijanskim Alpama ubila je 11 osoba nakon toplotnog vala koji je potaknuo najgore suše s kojima se Italija suočila u proteklih 70 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!