13:15 / 19.11.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Dva ruska bombardera letjela u neutralnim vodama kod Aljaske

Dva ruska bombardera letjela u neutralnim vodama kod Aljaske

Dva ruska bombardera letjela u neutralnim vodama kod Aljaske

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dva ruska strateška bombardera Tu-95 izvela su planirane, deset sati duge letove iznad neutralnih voda pored Aljaske, objavilo je rusko ministarstvo obrane dan nakon što se predsjednik Vladimir Putin požalio na zapadne zrakoplove u blizini ruskog zračnog prostora. 

Putin je rekao da zapadni bombarderi nose vrlo ozbiljno naoružanje dok lete unutar udaljenosti od 20 kilometara od ruske granice. U istom govoru je rekao da Zapad ne shvaća dovoljno ozbiljno ruska upozorenja da ne prelazi crvene linije.

Dva nosača raketa dugog dometa Tu-95MS izvela su planiran let u zračnom prostoru iznad neutralnih voda Beringovog prolaza, Čukotskog i Ohotskog mora, stoji u priopćenju ruskog ministarstva.

Već loši odnosi između Washingtona i Moskve dodatno su pogoršani proteklih tjedana jer SAD optužuje Rusiju za prijeteće ponašanje prema Ukrajini, a Rusija se žali na ono što naziva provokativnim manevrima američkih ratnih brodova u Crnom moru.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!