07:08 / 25.02.2020.

Autor: HRT/Hina

Dva srbijanska putnika na kruzeru pozitivna na koronavirus

Foto: Thomas Peter/REUTERS

Foto: Thomas Peter/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Broj umrlih u kontinentalnoj Kini dosegnuo je 2.663 osobe, što je više za 71 u odnosu na protekli dan.
U Japanu je umro četvrti putnik s broda "Diamond Princess", a dvoje od 11 putnika na tom brodu iz Srbije je zaraženo. U kontinentalnoj Kini jučer je bilo 508 novopotvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom, a Južna Koreja je prijavila novih 60 slučajeva zaraženih korona virusom.

Televizija NHK objavila je da je u Japanu od koronavirusa preminuo četvrti putnik s broda "Diamond Princess" dodavši kako je imao 80-ak godina.

Japanski ministar zdravstva Katsunobu Kato izjavio je da je, zbog koronavirusa i njegovog širenja u Japanu, još uvijek prerano govoriti o otkazivanju ljetnih olimpijskih igara u Tokiju, koje počinju 24. srpnja. Pojavila su se pitanja treba li Olimpijada biti premještena ili otkazana, a jedan od kandidata za gradonačelnika Londona izjavio je kako je London spreman ugostiti igre ako bude potrebno.

Dvoje srbijanskih državljana na kruzeru pozitivno na koronavirus

Dvoje od 11 državljana Srbije na kruzeru "Diamond Princess", pozitivno je na koronavirus (Covid-19), potvrdilo je srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova.

- To su S.O. (29) i M.T. (30). MIP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni, navedeno je u priopćenju ministarstva. Veleposlanstvo Srbije u Japanu u stalnom je kontaktu s njima, a svi državljani Srbije na tom brodu imaju brojeve telefona za 24 satni kontakt s veleposlanstvom kako bi mogli zatražiti pomoć ako budu primljeni na bolničko liječenje.

Zbog razvoja situacije s koronavirusom (COVID-19), Srbija je pojačala nadzor putnika na graničnim prijelazima, a ministar zdravstva dr Zlatibor Lončar poručio je da "apsolutno nema mjesta panici koja se počinje širiti", ustvrdivši da je situacija u Srbiji "daleko od alarmantne".

U kontinentalnoj Kini u ponedjeljak je bilo 508 novopotvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom, objavilo je danas Nacionalno povjerenstvo za zdravstvo te zemlje, prema 409 slučajeva dan ranije. To je dosad 77.658 ukupno potvrđenih slučajeva u kontinentalnoj Kini.

Kina: Od koronovirusa umrle 2.663 osobe

Broj umrlih u kontinentalnoj Kini dosegnuo je 2.663 osobe, što je više za 71 u odnosu na prethodni dan. Središnja pokrajina Hubei, gdje je epicentar epidemije, prijavila je 68 novih smrtnih slučajeva, dok je u glavnom gradu pokrajine Wuhan umrlo 56 osoba.

Južna Koreja je pak prijavila 60 novih slučajeva koronavirusa, čime se povećao ukupni broj zaraženih u zemlji na 893, priopćio je Korejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).
Foto: Stringer/RETUERS

Foto: Stringer/RETUERS

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!