Dvije kongresnice pozitivne na Covid-19 nakon nereda na Kapitolu

12.01.2021.

12:07

Autor: Hina/HRT

default error photo
Sjedinjene Države najteže su pogođena zemlja u pandemiji s oko 375.000 mrtvih, a dnevno ih u prosjeku umre po 3000.
Dvije zastupnice američkog Kongresa pozitivne su na koronavirus, a jedna od njih prozvala je republikance jer nisu nosili maske i izrugivali su se onima koji su ih nosili tijekom nereda na Kapitolu.

Demokratska kongresnica Pramila Jayapal objavila je na Twitteru da se otišla testirati jer je prošlu srijedu bila zarobljena u sigurnoj sobi s kolegama zastupnicima. Nalaz joj je pozitivan.

- Mnogi republikanci odbili su poduzeti minimalnu mjeru opreza zbog Covida-19 i jednostavno staviti prokletu masku u prepunoj sobi usred pandemije - stvarajući brzošireći događaj povrh domaćeg terorističkog napada - napisala je Jayapal koja je u samoizolaciji.

➡️ I nakon pola godine simptome osjećalo 76 posto hospitaliziranih zbog Covida u Wuhanu
➡️ AstraZeneca zatražila odobrenje svog cjepiva u EU
➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ CNN: Kapitol osiguran, prosvjednica podlegla ranama 
➡️ Demokrati preuzimaju kontrolu nad Senatom, osvojili dva mjesta u Georgiji
➡️ Biden Trumpu: Pozovite prosvjednike na povlačenje Dodala je da su u prostoriji proveli više sati, a "nekoliko republikanaca ne samo da su okrutno odbili nositi masku već su se izrugivali kolegama i osoblju koji su im je ponudili".

Prozvala je kolege koji nisu htjeli nositi maske za "sebični idiotizam" i rekla da im se ne bi trebao dozvoliti povratak na njihova mjesta u parlamentu.

Ranije je demokratska kongresnica Bonnie Watson Coleman također objavila da je pozitivna na koronavirus i da je uvjerena da mu je bila izložena tijekom prošlotjednih nemira.

- Vjeruje da je bila izložena (koronavirusu) za vrijeme sigurnosne izolacije u zgradi američkog Kapitola zbog nereda pobunjenika - priopćio je njezin ured.

Glavni kongresni liječnik Brian Monahan upozorio je zastupnike za vikend da su vjerojatno bili izloženi koronavirusu zaraženog zastupnika nakon što su ih evakuirali u sigurnu sobu prošle srijede. Tek nekoliko sati nakon upada Trumpovih pristaša na Kapitol kako bi spriječili Kongres da potvrdi pobjedu Joea Bidena, kongresmenu Jakeu LaTurneru potvrđen je koronavirus.

Sjedinjene Države najteže su pogođena zemlja u pandemiji s oko 375.000 mrtvih, a dnevno ih u prosjeku umre po 3000.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!