22:55 / 02.11.2021.

Autor: HRT/Hina

Dvije osobe poginule na koncertu u čast ABBA-e

Švedska policija

Švedska policija

Foto: Mikael Jansson / Shutterstock

Dvije osobe su izgubile život a jedna je ozlijeđena u koncertnoj dvorani u Uppsali kada je jedna od njih pala sa sedmog kata na dvoje gledatelja, priopćila je policija.

Tisuću gledatelja se okupilo u Uppsala Konsert&Kongresu, modernoj višekatnici u kojoj se trebao održati koncert u čast glasovite švedske pop skupine ABBA.

- Dobili smo poziv u vezi s osobom koja je skočila ili je pala s velike visine u koncertnoj dvorani u središtu Uppsale, rekao je za AFP glasnogovornik policije Magnus Jansson Klarin.

U predvorju koncertne dvorane je otvoren prostor u koji je ta osoba pala sa sedmoga kata na dvije osobe, od kojih je jedna umrla a druga je lakše ozlijeđena. Osoba koja je pala također je smrtno stradala.

Glasnogovornik nije otkrio identitet žrtava dok se ne obavijesti njihove obitelji. Prerano je reći je li riječ o kaznenom djelu, istaknuo je Klarin.

Nesreća se dogodila nešto prije 18.00 sati po srednjoeuropskom vremenu dok su posjetitelji ulazili. Koncert je trebao početi u 19.30 sati, ali je otkazan zbog kobnog pada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!