Dvije osobe ubijene u pucnjavi na maturalcu u Virginiji

07.06.2023.

Zadnja izmjena 10:00

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Ilustracija, masovna pucnjava

Ilustracija, masovna pucnjava

Foto: vchal / Shutterstock

Dvije su osobe ubijene, a nekoliko ih je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u utorak u parku u Richmondu u Virginiji dok su maturanti i njihove obitelji izlazili iz kina u kojem su upravo završile početne vježbe, priopćila je policija

Dvojica osumnjičenika privedena su nakon pucnjave koja je izbila nešto poslije 17 sati. EDT (2100 GMT) u kampusu Sveučilišta Virginia Commonwealth, gdje su se održavale lokalne maturalne svečanosti, rekli su novinarima privremeni šef policije Richmonda Rick Edwards i drugi dužnosnici.

Preminuli su muškarci u dobi od 18 i 36 godina, a jedan od osumnjičenih bio je 19-godišnjak, rekao je Edwards.

Očitovanje policije i izjava svjedoka


Policija je dala osnovne informacije o događanjima tijekom pucnjave, otkrio je kako je osumnjičeni priveden.

- Kada su prisutni začuli pucnjavu, nastao je kaos. Stotine ljudi pobjegle su u obližnji park. Mjesto događaja djelovalo je vrlo kaotično. Počinitelja, za kojeg vjerujemo da će biti optužen, najprije su priveli zaštitari koji su se ondje zatekli, rekao je Rick Edwards, privremeni načelnik policije u Rihcmondu.

Svjedok Jason Alexander, dodao je kako je situacija bila kaotična.

- U trenutku napada svi su počeli bježati. Gurnuo sam suprugu na tlo. Od tog trenutka pucnjevi su se samo nizali. Bilo ih je 9 ili 10, zaključio je.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!