Dvije žene ubijene u napadu morskog psa u egipatskom Crvenom moru

03.07.2022.

21:22

Autor: I.Z./HRT/Hina

Dvije žene ubijene u napadu morskog psa

Dvije žene ubijene u napadu morskog psa

Foto: - / Shutterstock

Dvije žene ubijene su u napadima morskih pasa u egipatskom Crvenom moru, prenijelo je danas egipatsko Ministarstvo okoliša.

Dva izvora za Reuters su izjavila da je tijelo turistkinje iz Rumunjske, koja je bila u kasnim četrdesetim godinama, pronađeno nekoliko sati nakon napada u kojem je ubijena 68-godišnja Austrijanka.

Ova dva napada dogodila su se 600 metara jedan od drugog, malo dalje od obale Sahl Hasheesha, prenose izvori.

Ministarstvo je u svom priopćenju navelo da je formirano povjerenstvo koje će ispitati okolnosti napada i moguće znanstvene razloge za njih.

Također je spomenuto da je guverner Guvernorata Crvenog mora, general bojnik Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u području na kojem su se zbili napadi.

Prva žrtva prebačena je u privatnu lokalnu bolnicu, kazao je za Reuters izvor iz crvenomorske Uprave za zdravstvena pitanja. Dodaje i da je bilo pokušaja reanimacije žrtve, ali je ona ipak od posljedica ozljeda umrla.

Sigurnosni izvor također je dodao da je Austrijanka posljednjih pet godina živjela u Egiptu sa svojim suprugom Egipćaninom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!