22:28 / 27.03.2022.

Autor: HRT/Hina

Dvoje mrtvih i ranjeni u terorističkom napadu na sjeveru Izraela

Automobil izraelske policije

Automobil izraelske policije

Foto: arhiva / Shutterstock

Najmanje su dvije osobe poginule, a više je ranjeno u terorističkom napadu u nedjelju navečer u izraelskom gradu Haderi, na sjeveru, priopćile su spasilačka služba i policija koja je rekla da je ubila napadače.

- Dva Izraelca su poginula u terorističkom napadu u Haderi, između Tel Aviva i Haife, istaknuo je u kratkoj poruci Magen David Adom, izraelski pandan Crvenome križu, koji navodi da je primio šest osoba zbog ozljeda povezanih s tim napadima. "Dva terorista su zapucala na časnike, ali su pogodili dvoje prolaznika", priopćila je izraelska policija, dodajući da su pripadnici specijalne policije ubili dvojicu napadača.

Na snimkama nadzornih kamera u Haderi koje su objavile izraelske mreže, vidi se kako dvojica pucaju iz automatskog oružja u ulici kojom prometuju vozila, a zatim idu prema nogostupu. Novinar AFP-a je u Haderi, na mjestu događaja, vidio truplo koje leži na tlu.

Napad se događa u času kada Izrael u nedjelju i u ponedjeljak organizira sastanak na vrhu na kojemu će sudjelovati ministri vanjskih poslova Sjedinjenih Država, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahrejna i Maroka, u naselju u pustinji Negevu, na jugu zemlje.

Dvojica muškaraca i dvije žene ubijeni su u utorak prošlog tjedna u napadu nožem i u namjernom naletu automobilom u najvećem gradu u Negevskoj pustinji. Vlasti su identificirale napadača kao Mohammeda Abu al-Kiyana. Taj je učitelj u beduinskom gradu Huri, u Negevu, 2016. osuđen na četiri godine zatvora zbog toga što je planirao otići u Siriju kako bi se borio u redovima džihadističke skupine Islamske države i zbog njezina veličanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!