13:18 / 15.12.2018.

Autor: HRT

Dvoje mrtvih u autobusnoj nesreći u istočnoj Hercegovini

Foto: M. Smajkić, Avaz.ba

Foto: M. Smajkić, Avaz.ba

Foto: - / -

U prometnoj nesreći kod mjesta Nevesinje u istočnoj Hercegovini dvije su osobe poginule a ima i ozlijeđenih.
U prometnoj nesreći koja se dogodila u jutarnjim satima kod mjesta Nevesinje u istočnoj Hercegovini dvije su osobe poginule a ima i ozlijeđenih, potvrdila je u subotu policija. S kolnika je skliznuo autobus "Globtoura" iz Međugorja, koji vozi na  redovitoj liniji Beograd-Mostar. Fotografije s mjesta nesreće objavio je Dnevni Avaz.

U dijelovima BiH uvjeti za vožnju iznimno su otežani zbog snijega. Zbog nanosa najteže je na planinskim prijevojima u središnjem i istočnom dijelu zemlje, gdje je i došlo do teške prometne nesreće.

Iz bosanskohercegovačkog autokluba (BIHAMK) prijepodne su ocijenili kako je stanje na prometnicama takvo da na put ne bi trebalo kretati osim u slučaju krajnje nužde, upozoravajući da teretna vozila na planinskim cestama mogu prometovati samo uz uporabu lanaca, i to ako nisu uvedena posebna ograničenja.

Zabrana prometovanja kamionima uvedena je na području Romanije. Od petka se otežano vozi između Mostara i Sarajeva, u večernjim satima bila je zatvorena cesta na području Ivan-sedla. Ekipe za čišćenje snijega noćas su uspjele očistiti nanose, no promet je i dalje otežan.

Lokalni su mediji upozorili i da je loše očišćena autocesta između Zenice i Sarajeva pa se vozi sporo i otežano. Visina snijega u gradskim središtima iznosi između dvadesetak centimetara, koliko je izmjereno u Sarajevu, do 44 u Livnu. Tijekom dana očekuju se nove količine snijega pa bi se visina na tlu mogla povećati između pet i deset centimetara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!