10:05 / 09.04.2022.

Autor: Hina/I.B.

Malezija: Spašeni nakon više od dva dana u moru

More

More

Foto: Dnevnik / HRT

Francuskinja i Britanac koji su nestali dok su ronili uz malezijsku obalu pronađeni su u subotu na sigurnom, plutajući u moru dva i pol dana nakon što su nestali, priopćila je policija.

Četiri osobe nestale su u srijedu oko podneva u blizini Tokong Sanggola, malog otoka blizu grada Mersinga na jugoistoku zemlje.

Instruktorica skupine Kristine Grodem (35) iz Norveške spašena je u četvrtak.

Ribari su oko 1 sat ujutro u vodama kod Pengeranga, znatno južnije od mjesta gdje su nestali, primijetili Alexiu Molinu (18) i Britanca Petera Chestersa (46), rekao je načelnik policije okruga Mersing Cyril Edward Nuing.

- Obje osobe... su u stabilnom stanju, rekao je, dodajući da ih je pomorska policija odvezla u bolnicu. Spasioci tragaju za Chestersovim 14-godišnjim sinom.

Grodem je rekla da je skupina izronila oko sat vremena nakon ronjenja u srijedu, ali nisu mogli pronaći svoj brod te ih je uhvatila jaka struja.

Čovjek koji je upravljao brodom priveden je nakon pozitivnog testa na drogu, priopćila je policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!