13:31 / 22.03.2020.

Autor: M.Š./Hina

Džaferović i Zvizdić poslali poruku podrške Zagrebu

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poslao je u nedjelju poruku hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću u kojoj je iskazao solidarnost svoje zemlje zbog potresa koji je pogodio Zagreb.
Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poslao je u nedjelju poruku hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću u kojoj je iskazao solidarnost svoje zemlje zbog potresa koji je pogodio Zagreb a to je učinio i predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić.

-
Sa zebnjom pratimo informacije o posljedicama potresa koji je pogodio Zagreb. Građani Bosne i Hercegovine i ja osobno u mislima i molitvama smo s vama i građanima Hrvatske. Iskreno se nadam da neće biti ljudskih žrtava i da će liječnici uspjeti spasiti život 15-ogodišnjeg teško ozlijeđenog djeteta, stoji u poruci Šefika Džaferovića.

Podsjetio je kako se dvije države istodobno s ovom tragedijom suočavaju s do sada nezapamćenim izazovom koji je pred nas postavila pandemija koronavirusa, a Hrvatska sada ima dodatni problem zbog potresa.

- Vjerujem da ćemo uspjeti prevladati sve nedaće i da ćemo nakon toga biti još jači i još solidarniji, poručio je Džaferović predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Izraze potpore Hrvatskoj uputio je i predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić.

U brzojavu upućenom predsjedniku Hrvatskog sabora i premijeru Hrvatske, Gordanu Jandrokoviću i Andreju Plenkoviću, istaknuo je kako su u BiH s tugom primili vijest o potresu u Zagrebu u kojemu ima ozljeđenih a veliki broj objekata je teško oštećen.

- U ime Zastupničkog doma i u svoje osobno ime upućujem vam izraze prijateljske podrške. Naše misli su sa svim građanima Hrvatske. Molim vas da računate na prijateljsku potporu Bosne i Hercegovine, stoji u Zvizdićevoj poruci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!