22:46 / 14.04.2020.

Autor: M.Š./Hina

Egipat: oružani sukob snaga sigurnosti i pobunjenika

Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/Ilustracija

Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/Ilustracija

Foto: - / REUTERS

Jedan egipatski policajac je ubijen a jedan je ranjen u utorak u oružanom sukobu egipatskih snaga sigurnosti i naoružanih pobunjenika u Kairu, priopćio je sigurnosni izvor.
Jedan egipatski policajac je ubijen a jedan je ranjen u utorak u oružanom sukobu egipatskih snaga sigurnosti i naoružanih pobunjenika u Kairu, priopćio je sigurnosni izvor.

Kako navode izvori, riječ je o islamističkim pobunjenicima bliskim Islamskoj državi koji svoje uporište imaju na egipatskom poluotoku Sinaju, prenose agencije.

- Snage sigurnosti su obaviještene o nazočnosti brojnih terorista u jednom stanu u četvrti Al-Amiriya i otišle su tamo, precizirao je izvor, prenosi AFP.

- Uslijedila je pucnjava i dvojica rajenih pripadnika snaga sigurnosti su prebačena u bolnicu gdje je jedan podlegao ozljedama, dodaje taj izvor.

Na privatnom televizijskom kanalu CBC Extra News prikazana je snimka pucnjave ispred jedne zgrade i čuje se poziv preko zvučnika stanovnicima da ne izlaze. 

Višesatna pucnjava je trajala do 20 sati, kada počinje policijski sat uveden u sklopu borbe protiv širenja novog koronavirusa, prema istom izvoru, koji je dodao da je ćelija "neutralizirana", ali nije spomenuo uhićenja niti druge žrtve.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!