Egipatske snage sigurnosti nakon terorističkog napada ubile 40 militanata

29.12.2018.

11:51

Autor: E.L.S./Hina

default error photo
Ministarstvo nije otkrilo detalje o njihovu identitetu i eventualnim žrtvama među snagama sigurnosti. U priopćenju stoji da su racije provedene istodobno.
Egipatske snage sigurnosti ubile su 40 militanata u tri odvojene akcije na području sjevernog Sinaja i Gize, objavilo je tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova dan nakon eksplozije vijetnamskog turističkog autobusa u kojoj je u Gizi život izgubilo četvero ljudi.

Ministarstvo nije objasnilo jesu li navodni militanti povezani s napadom u petak, no priopćilo je da su snage sigurnosti ubile 30 ljudi tijekom racija u skloništima u Gizi iz kojih su "teroristički elementi" planirali niz napada na državne institucije i turistički sektor. Ubijeno je i deset militanata na sjeveru Sinaja, gdje se Egipat niz godina bori protiv pobunjenika predvođenih tzv. Islamskom državom.

Državna novinska agencija MENA prenosi kako su ubijeni u pucnjavi. Ministarstvo nije otkrilo detalje o njihovu identitetu i eventualnim žrtvama među snagama sigurnosti. U priopćenju stoji da su racije provedene istodobno.

Jučer je u eksploziji pokraj piramida u Gizi ubijeno troje vijetnamskih turista i njihov egipatski vodič. To je bio prvi napad na turiste u Egiptu od srpnja 2017.

U autobusu je bilo 14 vijetnamskih turista, a ozlijeđeno ih je deset, kao i vozač autobusa, piše afp.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!