08:21 / 28.03.2020.

Autor: Hina

Eiffelov toranj svjetlećim natpisom zahvalio borcima protiv koronavirusa

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Foto: - / REUTERS

Na tornju će svake večeri od 20 do 23 sata svijetliti poruke zahvale onim koji rade na sprečavanju epidemije te pozivi Parižanima da ostanu u svojim domovima.
Pariški Eiffelov toranj svjetlećim je natpisom "MERCI" zahvalio u petak navečer svima koji sudjeluju u borbi protiv epidemije koronavirusa u toj zemlji.

- U svijetu oko 600.000 oboljelih, 27.000 umrlih od koronavirusa 

"Hvala vama zdravstvenim radnicima, policiji, žandarmeriji, pariškim gradskim službenicima, pripadnicima civilne zaštite, osoblju hitne pomoći, vojnicima, blagajnicima, smetlarima, vlasnicima prodavaonica, dostavljačima, dobrovoljcima i dobrovoljnim skupinama, svima onima koji pomažu i svim Parižanima mobiliziranim u borbi protiv covida-19", napisala je u tvitu gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.

Na tornju će svake večeri od 20 do 23 sata svijetliti poruke zahvale onim koji rade na sprečavanju epidemije te pozivi Parižanima da ostanu u svojim domovima, napisala je ranije u petak na Twitteru Hidalgo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!