22:08 / 23.07.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Ekshumacija pokraj Bugojna

Foto: Marko Mandic/PIXSELL

Foto: Marko Mandic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Već 27 godina traje potraga za 19 Hrvata iz Bugojna koje je Armija BiH nasilno odvela iz logora "Iskra".
Već 27 godina traje potraga za 19 Hrvata iz Bugojna koje je Armija BiH nasilno odvela iz logora "Iskra". Danas je na lokalitetu Rostova pokraj Bugojna, na mjestu gdje je u vrijeme rata bio kamp mudžahedina, počela ekshumacija ljudskih ostataka.

Sumnja se da je riječ o nestalim Hrvatima. Istodobno, u Sarajevu je Zastupnički dom Parlamenta BiH za novog ministra sigurnosti potvrdio Selmu Cikotića koji je u vrijeme nestanka bugojanskih Hrvata bio zapovjednik Armije BiH u tom gradu.

- Koji je izravno odgovoran  po zapovjednoj odgovornosti, jer je zapovijedao ovim područjem, došao je signal od Boga, nađeni su  ostaci i ja se iskreno nadam da ćemo konačno završiti tu priču, govori Igor Vrljić, predsjednik OV-a Bugojna.

- Sve je to djelovalo toliko nestvarno, jer toliko godina nakon prisustvovanju različitim ekshumacijama. I nikad ništa se nije saznalo, kaže Vesna Pavlović, sestra nestalog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!