21:26 / 28.12.2018.

Autor: HRT

Eksplozija bombe kod piramida u Gizi

-

-

Foto: - / -

Trojica vijetnamskih turista i njihov egipatski vodič su poginuli u eksploziji bombe pri prolasku njihovog autobusa pokraj piramida u Gizi.
Trojica vijetnamskih turista i njihov egipatski vodič su poginuli u eksploziji bombe pri prolasku njihovog autobusa pokraj piramida u Gizi, u prvom napadu na turiste u Egiptu od srpnja 2017.

U tom autobusu se nalazilo 14 vijetnamskih turista, preciziralo je ministarstvo u priopćenju. Premijer Moustafa Madbouli je u pratnji ministara zdravstva i turizma rekao da se radi o žalosnom incidentu. Dodao je kako ne postoji zemlja u kojoj nije izveden napad te da niti jedna zemlja ne može u potpunosti jamčiti sigurnost.

Bomba je bila skrivena u zidu uz cestu koja vodi do piramida i aktivirana je u trenutku prolaska turističkog autobusa.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

U Egiptu ekstremističke skupine izvode brojne napade uglavnom na snage sigurnosti i kršćansku koptsku manjinu. Sigurnosni nadzor je pojačan oko turističkih destinacija Egipta.

U Egiptu je zadnjih mjeseci zabilježeno jačanje turizma, a 8,2 milijuna posjetitelja je bilo 2017. prema službenim podacima, što je daleko od 14,7 milijuna turista u 2010. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!