Talibanski konvoj naišao na bombu na istoku Afganistana

25.09.2021.

12:15

Autor: Hina/HRT/D.D.

Eksplozija pogodila talibanski konvoj

Eksplozija pogodila talibanski konvoj

Foto: WANA / REUTERS

Najmanje jedna osoba je poginula i sedam ranjeno kada je talibanski konvoj naišao na skrivenu bombu u istočnoj afganistanskoj pokrajini Nangahar, rekli su lokalni dužnosnici i očevici.

Eksplozija se dogodila u Džalalabadu, glavnome gradu pokrajine Nangahar, u 8 sati prema mjesnom vremenu, rekao je talibanski glasnogovornik za dpa ne iznoseći detalje.


Izvor u nangaharskoj bolnici navodi da je talibanski borac poginuo i da je ranjeno sedam osoba, među kojima četvero civila, te da su odvezeni u bolnicu.


Pozivajući se na očevice, lokalni mediji izvijestili su da je eksploziju izazvala skrivena bomba uz cestu koja je eksplodirala kada je naišao konvoj talibanskih boraca.


Ciljana ubojstva i eksplozije sve su češći u istočnoj pokrajini Nangahar, nekoć uporištu tzv. Islamske države, otkad su talibani preuzeli kontrolu nad Afganistanom sredinom kolovoza. Tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za neke od nedavnih napada. Talibani i tzv. Islamska država borili su se jedni protiv drugih u prošlosti.


Visoki talibanski dužnosnik nedavno je tvrdio da teroristička skupina Islamska država ne predstavlja prijetnju u Afganistanu te da je talibani mogu obuzdati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!