11:56 / 15.10.2021.

Autor: HRT/I.B.

Engleska: 43.000 lažno negativnih rezultata?

covid-19

covid-19

Foto: Andrii Vodolazhskyi / Shutterstock

U jednom engleskom privatnom laboratoriju obustavljeno je testiranje na Covid-19 zbog straha od 43.000 lažno negativnih rezultata.

Procjenjuje se da je 43.000 ljudi dobilo netočne rezultate PCR testova zbog izoliranog problema u privatnom laboratoriju Immensa Health Clinic Ltd u Wolverhamptonu, piše BBC.

Većina oboljelih nalazi se u jugozapadnoj Engleskoj, no sumnja se i na područje jugoistočne Engleske i Walesa. Vijeće West Berkshire također je identificiralo određeno mjesto - Newbury Showground - gdje je utvrđeno da su neki PCR testovi rezultirali lažno negativnim rezultatima.

Britanska agencija za zdravstvenu sigurnost (UKHSA) kaže da su testirani dobili rezultate između 8. rujna i 12. listopada. Na mjestu testiranja u Newbury Showgroundu obuhvaćeni su svi koji su radili PCR test od 3. do 12. listopada.

UKHSA dodaje da radi na utvrđivanju tehničkih problema u laboratoriju koji su rezultirali netočnim rezultatima PCR -a. Tamo je obustavljeno testiranje dok se istraga nastavlja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!