Erdogan i supruga pozitivni na omikron, imaju blage simptome

05.02.2022.

21:01

Autor: HRT/Hina

Erdogan i supruga pozitivni na omikron, imaju blage simptome

Erdogan i supruga pozitivni na omikron, imaju blage simptome

Foto: Valentyn Ogirenko / REUTERS

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan objavio je da su on i njegova supruga Emine pozitivni na omikron varijantu koronavirusa, ali da se osjećaju dobro i da borave u svom domu.


- Danas je test na covid-19 koji smo obavili moja supruga i ja, nakon što smo osjetili blage simptome, pokazao pozitivan rezultate za oboje, tvitao je Erdogan.

- Hvala bogu, prolazimo kroz bolest, za koju smo saznali da je varijanta omikron, napisao je. I dalje ćemo nastaviti obavljati svoje dužnosti od kuće. Pozivamo vas da molite za nas, napisao je turski predsjednik.

Ranije u subotu, Erdogan je putem videokonferencije uživo sudjelovao u obilježavanju otvaranja cestovnog projekta u crnomorskom gradu Zonguldak. Erdogan će u veljači napuniti 68 godina i cijepljen je protiv koronavirusa.

Njegov savjetnik je u telefonskom razgovoru za dpa kazao da će se predsjednik tjedan dana odmarati u svome stanu u Istanbulu, a potom će obaviti još jedan test na covid.

Dodao je da će u međuvremenu putem videokonferencije predsjednik sudjelovati u svim događajima u kojima je predviđeno.

Čelnik glavne oporbene Republikanske narodne stranke (CHP) Kemal Kilicdaroglu i ostali političari putem Twittera su Erdoganu i njegovoj supruzi poželjeli brz oporavak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!