16:40 / 20.10.2020.

Autor: I.Z./Hina

Erdogan napao Macrona da želi "izravnati račune" s muslimanima

Foto: Pavel Golovkin/REUTERS, arhiva

Foto: Pavel Golovkin/REUTERS, arhiva

Foto: - / REUTERS

Macron će biti na pogrebu Samuela Patyju koji je vjerojatno ubijen zbog raspravljanja o karikaturama proroka Muhameda u svojoj školi.
Turski predsjednik Tayyip Erdogan napao je mjere francuskog kolege Emmanuela Macrona za borbu protiv islamističkog aktivizma, tvrdeći kako su one osveta muslimanima. ➡️ Policija širi istragu nakon ubojstva profesora protiv kojeg je bila objavljena fetva

➡️ Francuska policija na ispitivanje privela devet osoba nakon ubojstva profesora

➡️ Policija ubila napadača u predgrađu Pariza, otvorena istraga oko terorizma

-
Oni koji su uznemireni rastom islama napadaju našu religiju stalno govoreći o krizama koje su osobno uzrokovali, rekao je Erdogan u videoporuci na sastanku na vrhu Organizacije islamske suradnje (OIC).

- "Antimuslimanski diskurs je "najprofitabilnije oruđe zapadnih političara da sakriju svoje neuspjehe, kazao je turski čelnik.

Macron je ranije ovaj mjesec najavio mjere borbe protiv islamističkog aktivizma i zauzeo se za izgradnju islama koji odgovara "vrijednostima Republike. Rekao je da vlada radi s glavnom muslimanskom organizacijom u Francuskoj kako bi izgradili "islam prosvjetiteljstva koji može biti "u miru s Republikom. Erdogan je prozvao Macrona tvrdeći da je glavni cilj njegovih inicijativa "da izravna račune s islamom i muslimanima".

- Pod krinkom borbe protiv ekstremizma njegov cilj je stvoriti pasivnog, slabašnog, kukavičkog i nenametljivog muslimanskog građanina koji ne reagira na okrutnost, rekao je Erdogan nekoliko dana nakon što je Francuska šokirana obezglavljivanjem profesora povijesti.

Macron će biti na pogrebu Samuela Patyju koji je vjerojatno ubijen zbog raspravljanja o karikaturama proroka Muhameda u svojoj školi.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!