07:20 / 03.11.2018.

Autor: M.M./HRT/Hina

Erdogan: Naredba za Khashoggijevo ubojstvo došla je "s vrha" saudijske vlasti

-

-

Foto: - / -

Turski predsjednik rekao je da je naredba za ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija došla s vrha saudijske vlasti. Pritom je kralja Salmana izuzeo od svake odgovornosti.
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da je naredba za ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija došla s vrha saudijske vlasti. Pritom je kralja Salmana izuzeo od svake odgovornosti, piše Washington Post.

"Htio bih istaknuti da Turska i Saudijska Arabija održavaju prijateljske veze", dodao je Erdogan. "Nipošto ne vjerujem da je kralj Salman, čuvar svetih džamija, naredio da pucaju u Khashoggija", rekao je.

Jamal Khashoggi ubijen je 2. listopada u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, kamo je došao radi administrativnih formalosti za vjenčanje. Saudijske vlasti uhitile su 18 osoba kojima će se, kako kažu, suditi u zemlji. Turska, pak, želi da budu izručene njoj. Tijelo ubijenog novinara nije pronađeno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!