13:45 / 14.09.2018.

Autor: V.K./Hina

Erjavec: Ceraru ostavljam dobre odnose sa susjednim državama

Fotografija: Grgur Zucko/PIXSELL

Fotografija: Grgur Zucko/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sa svim susjednim državama imali smo dobre odnose, pa i s Hrvatskom, osim kada je riječ o graničnom pitanju i Ljubljanskoj banci.
Dosadašnji slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je da svom nasljedniku Ceraru ostavlja dobre odnose sa svim susjednim državama, pa i s Hrvatskom, iako će mu posao biti teži s obzirom na složeniju sigurnosnu i političku situaciju u svijetu.

Sa svim susjednim državama imali smo dobre odnose, pa i s Hrvatskom, osim kada je riječ o graničnom pitanju i Ljubljanskoj banci, kazao je Erjavec u izjavi novinarima prilikom ceremonijalne primopredaje poslova dosadašnjem premijeru Miri Ceraru.

U novoj vladi Marjana Šarca koja je potvrđena u parlamentu Erjavec, predsjednik koalicijske Demokratske stranke umirovljenika, preuzeo je položaj ministra obrane.

Preuzimajući poslove, Cerar je kazao da se Slovenija u njegovu mandatu premijera i nakon izlaska iz gospodarske krize opet afirmirala u svijetu i Europi kao važan međunarodni čimbenik te odgovorna i pouzdana država.
"Premda po opsegu i broju stanovnika spadamo među manje države, naš je utjecaj značajan s obzirom na to da smo članica Europske unije, NATO-a i OECD-a, kazao je Cerar.

Dodao je da svijet danas nije stabilan onako kako bismo željeli da bude, a Europa i širi međunarodni okoliš pod stalnim su pritiskom sigurnosnih ugroza i nezakonitih migracija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!