21:42 / 04.05.2018.

Autor: S.M./Hina

Europol: otkrivena skupina odgovorna za porezne prijevare

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: - / -

Europska policija uhitila je 58 osoba u okviru akcije kojom je željela stati na kraj ogromnim poreznim prijevarama i pranju novca, objavio je u petak Europol.
Europska policija uhitila je 58 osoba u okviru akcije kojom je željela stati na kraj ogromnim poreznim prijevarama i pranju novca, objavio je u petak Europol.

Pod vodstvom Španjolske, vlasti u Belgiji, Bugarskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Portugalu i Rumunjskoj sudjelovale su u istrazi pod kodnim nazivom "Operacija snovi". Traženi su pripadnici skupine čije su sheme uključivale prijevare s PDV-om i pranje novca.

Operacija koju je koordinirala europska policija Europol u suradnji s Eurojustom, tijelom za pravosudnu suradnju EU-a, omogućila je policijskim snagama da uhite osumnjičene u Belgiji, Njemačkoj, Portugalu i Španjolskoj. Skupina koja je djelovala u čitavoj Europi posljednjih devet godina sumnjiči se za prijevare s PDV-om i pranje novca u iznosu od više od 390 milijuna eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!