Facebook povukao oglase Trumpove kampanje s nacističkim znakom

19.06.2020.

10:31

Autor: B.A./Hina

default error photo
Facebook je povukao oglase koji su bili upereni protiv krajnje ljevice, s obrnutim crvenim trokutom.
Facebook je povukao oglase koje je objavio izborni stožer Donalda Trumpa i koji su bili upereni protiv krajnje ljevice, s obrnutim crvenim trokutom, znakom kojim su nacisti označavali političke zatvorenike u koncentracijskim logorima.

- Povukli smo ove objave i oglase jer krše naša pravila o suzbijanju govora mržnje, rekao je glasnogovornik društvene mreže u četvrtak.

Prvi je na to upozorio Washington Post koji je prijavio sporni sadržaj na Facebooku. Platforma je zatim povukla oglase na kojima je bio crveni trokut.

- Ne dopuštamo uporabu znakovlja organizacija koje šire mržnju i mrskih ideologija, osim ako se ne koriste kako bi ih se osudilo, istaknuo je Nathaniel Gleicher, direktor odjela za propise o računalnoj sigurnosti u Facebooku, odgovarajući na upit na saslušanju koje se u četvrtak održalo u američkom Kongresu u vezi s napisom u Washington Postu.

Nacisti su tim znakom označavali političke zatvorenike iz redova ljevice.

- Naša pravila zabranjuju uporabu tog znaka (...) bez konteksta koji bi ga osuđivao ili propitivao, dodao je glasnogovornik mreže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!