09:24 / 26.02.2022.

Autor: Hina/I.B.

Facebook zabranio ruskim državnim medijima reklame i monetizaciju na platformi

Facebook

Facebook

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Div društvenih medija Facebook zabranio je ruskim državnim medijima prikazivanje oglasa i monetizaciju na platformi, bilo gdje u svijetu.

Facebook će također nastaviti primjenjivati oznake za dodatne ruske državne medije, objavio je na Twitteru šef sigurnosne politike Nathaniel Gleicher.

- Pomno pratimo situaciju u Ukrajini i nastavit ćemo dijeliti korake koje poduzimamo da zaštitimo ljude na našoj platformi, rekao je.

Facebook je ranije pokrenuo novu opciju u Ukrajini koja korisnicima omogućuje zaključavanje profila radi dodatne sigurnosti i privatnosti.

Rusija je djelomično ograničila Facebook kao odgovor na blokiranje nekih ruskih državnih medija.

Ruski regulator za komunikacije Roskomnadzor optužio je vlasnika Facebooka Metu za kršenje "temeljnih ljudskih prava i sloboda, kao i prava i sloboda ruskih građana" blokiranjem stranica, uključujući i državne novinske agencije RIA Novosti.

Twitter je također pauzirao oglašavanje u Rusiji i Ukrajini kako bi "osigurao da budu istaknute ključne informacije o javnoj sigurnosti i da oglasi to ne umanjuju".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!