20:29 / 03.12.2020.

Autor: T.V./Hina

Fauci ostaje vodeći čovjek SAD-a za covid-19

Foto:  REUTERS/Leah Millis

Foto: REUTERS/Leah Millis

Foto: - / REUTERS

Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, očekuje da će nastaviti savjetovati vladu i nakon inauguracije izabranog predsjednika Joea Bidena u siječnju.
Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, izjavio je u četvrtak kako očekuje da će nastaviti savjetovati vladu i nakon inauguracije izabranog predsjednika Joea Bidena u siječnju.

Dodao je da je razgovarao s budućim šefom osoblja Bijele kuće Ronaldom Klainom i da videovezom planira razgovarati s ostalim članovima Bidenova tima.

- Nismo ulazili u pojedinosti, ali dovoljno da se može reći 'nastavljamo jednakom snagom', izjavio je Fauci CBS-u. Danas ćemo prvi put razgovarati o samoj tranziciji, dodao je.

Politico u međuvremenu prenosi da je Biden imenovao bivšeg dužnosnika Obamine administracije Jeffa Zientsa koordinatorom Bijele kuće za koronavirus, a Viveka Murthyja vratio na dužnost šefa uprave za javno zdravstvo.

Rješavanje zdravstvene i ekonomske krize prioriteti su Bidena koji 20. siječnja preuzima dužnost predsjednika.

SAD se proteklih tjedana suočava s eksplozijom broja novozaraženih i hospitaliziranih koji je prešao rekordnih 100.000. U SAD-u je od početka epidemije umrlo oko 273.000 ljudi.

Do razbuktavanja epidemije dolazi u vrijeme kada je na vidiku početak cijepljenja protiv covida-19. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti očekuje da bi jedno ili više cjepiva moglo biti dostupno do kraja godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!