07:59 / 06.08.2020.

Autor: HRT/Hina

Fauci: Proizvodnja cjepiva protiv korone 2021.

Foto:  Erin Scott/REUTERS

Foto: Erin Scott/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Farmaceutska industrija vjerojatno će početkom 2021. proizvesti desetke milijuna cjepiva protiv koronavirusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je američki epidemiolog Anthony Fauci.
Farmaceutska industrija vjerojatno će početkom iduće godine proizvesti desetke milijuna cjepiva protiv koronavirusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je jučer vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci u intervjuu za Reuters.

Fauci
očekuje da će već do kraja ove godine cjepivo protiv Covida-19 biti dostupno te da će pandemija biti pod kontrolom. Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bijele kuće da se vijest o cjepivu objavi uoči američkih predsjedničkih izbora 3. studenoga, kako bi se povećali izgledi za ponovni izbor predsjednika Donalda Trumpa.

Regulatori su, kaže, obećali kako neće dopustiti da se politika miješa u odobrenje cjepiva protiv koronavirusa te da će im primarne biti "sigurnost i učinkovitost". Ocijenio je i da su neki dijelovi SAD-a dobro spriječili širenje virusa, dok su drugi jednostavno "zapaljeni". Različite rezultate objasnio je veličinom i raznolikošću zemlje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!