Filipini: Broj žrtava tropske oluje Nalgae porastao na 72

29.10.2022.

07:49

Autor: M.M./HRT/Hina

Filipini: Broj žrtava tropske oluje Nalgae porastao na 72

Filipini: Broj žrtava tropske oluje Nalgae porastao na 72

Foto: Philippine Coast Guard / via Reuters

U tropskoj oluji Nalgae, koja je izazvala poplave i klizišta u južnim provincijama Filipina, poginule su najmanje 72 osobe, objavila je u subotu državna agencija za katastrofe.

Najviše je pogođena pokrajina Maguindanao sa 67 mrtvih, dok su dvije osobe poginule u Sultan Kudaratu, još dvije u Južnom Cotabatu, a jedna je žrtva zabilježena u regiji Visayas u središnjim Filipinima, rekao je glasnogovornik agencije Bernardo Rafaelito Alejandro za radio stanicu DZMM.

U oluji su 33 osobe ozlijeđene, a 14 se smatra nestalima, kazao je.

Tropska oluja, koja ima maksimalne vjetrove od 160 km/h, stigla je do istočne pokrajine Catanduanes rano u subotu.

Donijet će velike oborine u glavnom gradu i obližnjim pokrajinama u subotu, dok bude prolazila preko glavnog filipinskog otoka Luzona i kretala se prema Južnom kineskom moru, objavila je državna meteorološka agencija u svom najnovijem biltenu.

U petak su timovi za potragu i spašavanje izvukli tijela iz vode i gustog mulja nakon što je Nalgae izazvala poplave i klizišta.

U prosjeku 20 tropskih oluja godišnje pogodi Filipine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!