22:21 / 31.07.2020.

Autor: V.K./Hina

Florida proglasila izvanredno stanje na obali, približava se uragan Isaias

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Guverner Floride Ron DeSantis jeproglasio izvanredno stanje za okruge na obali Atlantika, a očekuje se da će uragan Isaias pogoditi Floridu najranije u petak navečer, nakon čega bi trebao krenuti prema sjeveru
Guverner Floride Ron DeSantis jeproglasio izvanredno stanje za okruge na obali Atlantika, a očekuje se da će uragan Isaias pogoditi Floridu najranije u petak navečer, nakon čega bi trebao krenuti prema sjeveru.

Uragan prati vjetar maksimalne brzine od 120.7 kilometara na sat, a trenutno hara jugoistočnim dijelovima Bahama i Otočjem Turks i Caicos, objavio je na Twitteru američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

NHC navodi da bi obilne kiše mogle pogoditi južnu, središnju i istočnu Floridu kasno u petak a istočne dijelove Sjeverne i Južne Karoline do idućeg tjedna, zbog čega bi mogle nastati poplave u nižim područjima.

- Ta je situacija mjenjiva, kazao je DeSantis na novinskoj konferenciji.
"Sada je pravo vrijeme da pripremite svoj ruksak za izvanredne situacije, ako već niste, dodao je.

U okrugu Miami-Dade zatvorene su "drive-in" i mobilne ambulante za testiranje.
Javne plaže, parkovi, marine i golf tereni također će se zatvoriti u petak.

Isaias je ojačao te spada u prvu kategoriju uragana, iako se predviđalo da će doći do druge kategorije.

Predviđa se da će oluja utjecati ponajviše na središnje i istočne dijelove Floride, prije no što uragan nastavi prema sjeveru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!