08:20 / 25.10.2018.

Autor: P.F./HRT

Fotografija bombe koju je dobio CNN

Foto: CNN

Foto: CNN

Foto: - / -

Ovo je eksplozivna pošiljka koja je biao naslovljena na ured CNN-a u New Yorku.
Jutros je američka policija objavila da je otkrila ukupno osam sumnjivih paketa. Meta su u većini slučajeva bili demokrati.

Prethodno je rutinskom kontrolom pošte američka Tajna služba otkrila je bombe u paketima koji su bili adresirani na Hillary i Billa Clintona, Barracka Obamu te na na adresu CNN-a u New Yorku. Bombe su slične onoj koja je ovoga tjedna poslana milijarderu George Sorosu.

CNN je objavio fotografiju paketa s bombom koji je stigao na njihovu adresu. Eksplozivna pošiljka za CNN pronađena je u Time Warner Centru u New Yorku. Zbog sumnjiva paketa ispražnjena je i zgrada njujorškog sjedišta CNN-a. Policija je upozorila građane na oprez jer su otkrila opasne pakete poslane na adrese demokratskih zastupnika u Kongresu.Nakon otkrivanja sumnjivih paketa, predsjednik SAD-a Donald Trump, koji se u kampanji služio agresivnom retorikom govoreći o svojim političkim suparnicima, sada je pozvao na jedinstvo. Rekao je da treba poslati jasnu i snažnu poruku kako djela ili prijetnje političkim nasiljem ili nasiljem bilo koje vrste nemaju mjesta u SAD-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!