Francuska: Policijska operacija u tijeku, naoružani muškarac u bijegu

30.05.2021.

10:58

Autor: I.B./Hina

Francuska policija

Francuska policija

Foto: Paul Macallan / Pixabay

Na jugu Francuske u regiji Dordogne u tijeku je velika policijska operacija potrage, u koju su uključene elitne snage i helikopteri, nakon što je jedan muškarac pucao na policijske časnike, izvijestio je France Info. Nema izvješća o žrtvama.

- Muškarac, bivši pripadnik vojske, naoružan je i u bijegu... U tijeku je policijska operacija kako bi izbjegli da stvari izmaknu kontroli, izjavio je župan Dordognea, Frederic Perissat, za televiziju BFM.

- Muškarac je tijekom noći došao u dom bivše partnerice. Izbila je svađa koja je dovela do policijske intervencije i tada je osumnjičeni zapucao na njih. Nakon toga je pobjegao u obližnju šumu, rekao je Perissat.

Prefektura Dordogne pozvala je na Twitteru stanovnike Le Lardin-Saint-Lazarea da do daljnjeg ne izlaze iz domova.

Perissat je kasnije rekao novinarima da je osumnjičeni, koji je od ranije poznat policiji radi nasilja te je nedavno pušten iz zatvora, lokaliziran na području od četiri kilometara kvadratnih, te da snage sigurnosti pokušavaju stupiti s njim u kontakt. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!