15:29 / 17.06.2018.

Autor: S.M./Hina

Francuska: Uz povike "Allahu Akbar" nožem ozlijedila dvije osobe

-

-

Foto: - / -

U domu pritvorene žene popodne je obavljena premetačina kako bi se procijenilo ima li ona veze s Islamskom državom, rekao je državni odvjetnik.
Pritvorena je žena koja je nožem u mjestu Seyne-sur-mer na jugu Francuske ozlijedila dvije osobe na blagajni supermarketa, uz povike "Allahu Akbar" ("Bog je velik"), rekao je državni odvjetnik Toulona. 

Žena je napala jednog kupca i ranila ga u prsa te je hospitaliziran, objasnio je državni odvjetnik Bernard Marchal i potvrdio informaciju lokalnog dnevnog lista Nice-Matin. Lakše je ozlijeđena i jedna blagajnica.

Očito se radi o izoliranom slučaju i duševnom poremećaju, komentirao je Marchal i dodao da to ne isključuje mogućnost da je riječ o radikaliziranoj osobi.

Počiniteljica, koja nije poznata policiji, nalazi se u pritvoru, a o napadu je otvorena istraga.

U domu pritvorene žene popodne je obavljena premetačina kako bi se procijenilo ima li ona veze s Islamskom državom, rekao je državni odvjetnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!